С развитието на технологиите се даде старт на модел, при който те заемат все повече място в нашето ежедневие. Това доведе и до навлизането им и вчуждоезиковото обучение, което вече има освен основните учебник и тетрадка, а и видео уроци, упражнения за слушане, както и множество online възможности. Поради това решихме да напишем малка статия за това как можем да ползваме технологиите в курсовете по английски. Първата стъпка е да се престрашите и да започнете да търсите информация в платформи като Google, Facebook и YouTube, като начало ще се спрем на тези три платформи, които са най популярните и имат свои полета за търсене. И не збравяйте, че интернет пространството е безгранично и в него има безкрайно много възможности, които да ви помогнат във вашето обучение по английски език.

В полето за търсене може да изишете неща от сорта на „безплатен речник“, „безплатно online обучение“, ‚граматика“ или всичко друго, от което имате нужда. И трите платформи ще ви предоставят множество възможности като преставените тук:

Платформа на Google, която може да превежда думи или цели изречения.

translate.google.bg

Основното, което трябва да се знае и помни е, че повечето думи имат по няколко значения, които се определят в зависимост от контекста, в който са поставени. Поради това моделът дума – нейния превод е погрешен. Правилно е да се знае значението на думата, поради което ви съветваме е да търсите тълковни речници или да учите думите в изречение. Разбира се, представената тук платформа не е съвършена, но би ви била полезна. Едно от нейните приемущества е, че имате икона, чрез която може да чуете произнасянето на думата. Трябва да се знае, че когато става дума за английски език, то възможностите на произношение варират от това дали става въпрос за американски, британски, канадски, австралийски или южноафрикански английски. Езикът има множество нюанси и не трябва да се претеснявате, ако се сблъскате с различно от вашето произношение.

Когато става въпрос за YouTube всички се досещаме, че това е най- популярната платформа за видео клипове, но често забравяме, че курсовете по английски имат богата гама от полезни видео уроци, които са приютени точно тук.

youtube.com/results?search_query=speak+out+starter

Представеният горе линк е на използваната от нас учебна система Speak Out на издателство Longman, което е взело правилното решение да качи своите видео уроци в YouTube, като по този начин популизира своята система, а и помага на многобройните обучаващи се да я ползват. За целта в полето за търсене сме изписали името на системата и нивото от което се интересуваме. Магията е готова и вие разполагата с множество видео уроци, които ще ви бъдат полезни в придобиването на нови лексикално граматични познания.

Е дойде време да направим и малко реклама.

Представеният линк е към нашия профил във Фейсбук.

facebook.com/newleader.bg

Такива профили имат всички сериозни езикови школи, които се възползват от това да имат бърз и лесен контакт със своите настоящи и бъдещи курсисти. Как това е полезно за курсистите? Отговорът се крие в това, че школите освен рекламни банери публикуват и банери, които са свързани с курсовете по английски или по-конкретно казано, слагат различни граматични разяснения или картинни речници, които са полезни. Разровете Facebook пространството и със сигурност ще попаднете на много информация, която ще ви бъде полезна във вашето обучение по английски език.

Надяваме се да бяхме полезни. Успех в сърфирането и внимавайте, когато става въпрос за сваляне или инсталиране на програми. Очаквайте и следващите наши статии, в които ще обърнем внимание на това какви опасности има в online пространството и то, ако не знаем английски.